Ingen konst att trivas på jobbet!

umeatidning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Desireé Rova på Personalexperten har, förutom att kommit tvåa i kategori samhälle och människa i Venture cup, även vunnit 300 000 kronor i Vinnovas nationella tävling VINN NU. Vinsten kommer hon att använda till MyNeeds – ett verktyg som går ut på att skapa förutsättningar för att få motiverade medarbetare som trivs och vill stanna kvar på sin arbetsplats.

–Det var jättekul att få bevis på att mina idéer håller. De få företag som fått den här utmärkelsen har väldigt goda chanser att lyckas dessutom, säger Desireé Rova.

Den 29-åriga företagaren brinner för personlig utveckling och hennes företagsidé är att komma på nya lösningar för hur man får sin personal att trivas på jobbet. Verktyget MyNeeds, som hon under drygt ett år tagit fram tillsammans med forskare inom området, är en av lösningarna.

Var fick du idén till MyNeeds?

På ett rekryteringsuppdrag frågade jag några personer om de ville byta jobb. Jag mötte då slumpvis på ett företag vid flera tillfällen. Alla deras medarbetade tackade nej innan de ens hade hört erbjudandet. Jag ville såklart veta vad deras chef gjorde för att de kände såhär. Jag började då se ett mönster i hur chefen agerade kring den forskningsteori som jag utgår ifrån. Kommande natt drömde jag fram en lösning på ett verktyg som tar reda på vad ens anställda styrs av. När jag vaknade skrev jag ner allting och presenterade sedan min idé för Uminova. Jag ringde sedan forskare och fick bra respons från alla håll. Sedan var allt i rullning, och det har gått väldigt snabbt. Idag är det bara Umeåbor som får tillgång till verktyget, men planen är att det ska nå ut till en global marknad så småningom.

Hur används verktyget?

Man fyller i en enkät som svarar på vilka drivkrafter som är mest utmärkande för dig som individ. Utifrån enkäten får man ett analyserat resultat där det magiska ordet ”hur” visar hur man som chef kan göra för att få den här personen att trivas. Personlighetstester och opq-tester finns ju sedan förr. Men de berättar bara om hur du är som person, men ingenting om hur jag som chef ska göra för att behålla dig, eller hantera dig som person.

Vad kan MyNeeds leda till på lång sikt?

Mycket. Jag tror att jag kan utmana rekryteringen i framtiden. I allt som har med personalfrågor att göra så använder jag mig av verktyget för att kunna matcha rätt person till rätt plats när jag rekryterar till företag. Det blir ju en väldigt unik lösning som också ger ett mervärde till alla företag som man rekryterar åt. Folk kommer att utvecklas enormt i och med dessa insikter.

Isabella Pillay

Läs artikeln här: http://umeatidning.se/images/tidningsarkiv/utark2013/UMEAT_v52-13.pdf